45. TRE PISTEJÄÄRADAN JÄLLEEN 2. VOITTO !!

08.03.2023

- JUUPAJÄRVI UUSII PISTEJÄÄN VOITTONSA! -

Eilen ajettiin 45. Tampereen Pistejäärata legendaarisella Pyynikin urheilukentällä. Paikalle oli saapunut 2-3 tuhatta ihmistä seuraamaan illan karkeloita eli "tupa oli täynnä".
Kisaan lähdettiin sillä mielellä, että uusitaan viime kertainen -21 voitto. Ennen kisaan tiedettiin, että auto ei ole parhaimmillaan lähdöissä, joten kaikki ratkaisut täytyi tehdä ajon aikana.
Alkuerät menivät mallikkaasti ja niistä jokaisesta tuli lähtövoitto, näin ollen maksimipisteet (15p) alkueristä. Alkuerissä ajettiin 3 kierrosta ja finaalissa 4 kierrosta, joten kaikki ratkaisut piti tehdä nopeasti ja päättäväisesti ennen kuin kierrokset loppuivat.
Finaalin lähtöpaikat arvottiin ja arpa osui 4 ruudun. Finaalissa seuraksi viivalle asettuivat Hannu Ruohorinne (12p), Rauno Kotanen (12p) ja John K Westman (11p). Finaalin lopullinen lähtöruudukko: 1. Kotanen 2. Westman 3. Ruohorinne 4. Juupajärvi.
Ensimmäinen finaalilähtö jäi vain yritykseksi sillä lähtö keskeytettiin jo toisella kierroksella. Ensimmäisen kierroksen osumien jälkeen kilpakumppanin auto ajautui penkkaan joka keskeytti kisan. Näin ollen kaikki autot asetettiin uudestaan viivalle ja pienen odottelun jälkeen lähdettiin ajamaan finaalia toisen kerran.
Uusintalähdössä jäin kolmanneksi startista, mutta tästä ei lannistuttu vaan aloitettiin kova jahti! Finaalin lopussa kävin kovan kamppailun Westmania vastaan ja 3 kierroksella pääsin ohi ja kärkeen ja sitten olikin helppoa kontrolloida kisa loppuun!
Maalissa 1. Juupajärvi Voitto, 2.Westman 3. Ruohorinne 4. Kotanen
Fiilis maaliviivan ylityksen jälkeen oli uskomaton, sillä vuoden -21 voiton uusiminen oli onnistunut!
JOONAS JUUPAJÄRVI PUOLUSTAMAAN VOITTOAAN !!
Legendaarinen 45. Tampereen Pistejäärata ajetaan ke 8.3.23. Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Joonas Juupajärvi lähtee puolustamaan edelliskerran voittoaan Pyynikin urheilukentälle. Kisaajia yhteensä 16 + varalla 3 ja ajokaavion mukana kaikki ajavat toisiaan vastaan 4 auton lähtöinä ovaalin muotoisella radalla. Viime kisassa Juupajärvi voitti kaikki lähtönsä (kuva) sekä finaalin. Kisat iltakisana klo 16.-21. Järjestävä seura https://tamua.fi/