Huom ! Suomessa 28.-29.6.2014  Rallicross RX- MM osakilpailu, Kouvolan Tykkimäki

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

CROSSKART KAUSI 2014

-      KIITOS YHTEISTYÖKUMPPANIT / KISAKUMPPANIT / KANNUSTAJAT  JA HUOLTOJOUKOT !      -

Kuljettajia Crosskart-sarjassa oli kaudella 2014   13 nuorta taitavaa kuljettajaa, yksi latvialainen suomalaisella lisenssillä. Kilpailuja kolmantena lajin kisakautena,  oli  ympäri Suomen yht. 5kpl ja lisäksi 1 kpl Pohjolan Nez-kisa Hyvinkäällä (Nord Europe Champion Chip) ja 1 ylimääräinen kisa Kauhajoella.  Nez-sarjaan oikeutettuja kuljettajia voi osallistua seuraavista maista: Tanska, Ruotsi, Norja, Venäjä, Latvia, Liettua ja Viro.   Crosskart-sarja oli erittäin kova: kuljettajien ajotaidot olivat kehittyneet talven ajoharjoituskaudellakin niin, että jo ensimmäisessä kisassa ajettiin todella kovia kierrosaikoja, saati että nopeimmat kuskit olisivat olleet loppusijoitusajoissakin isompien rallicross-luokkien autocross- ja src-luokissa sijoilla 5-6. Ja kun kausi eteni, muillakin crosskart-kuskeilla loppuajat tiivistyivät nopeimpiin verrattuna > siispä kyllä nuorissa on tulevaisuus > nousussa aina isompiin autoluokkiin asti  !      Onnistumisia tuli kaikille kuskeille tasaisesti, mutta ei silti vältytty epäonnistumisiltakaan! Joonaksella kausi oli viidestä osakilpailusta ½ hyviä - ½  huonompia. Hymyä huulille kyllä tuo monet alkuerävoittot joita Joonas saavutti ! Myös kolmelle parhaimmalle kierroajoille annettiin SM-lisäpisteitä. Joonas oli kaksi kertaa kolmen nipussa !:)  Selviä moottori-rikkoja ei sattunut kertaakaan, mikä viime vuonna oli ongelma. Kuitenkin epäonnea oli ekassa kisassa Honkajoella, hieno alku—ja a-finaaliin olitiin menossa: viim. alkuerässä Joonas ajautui edessä olevan rinnalle keltaisten lippujen alla. Kuitenkin Joonas tiesi, ettei Iivari edellä ollut vielä lisälenkkiänsä tehnyt > Joonas olisi mennyt näin A-finaaliin. Kuitenkin Joonas sai harmillisesti mustan lipun > lähdön viimeinen, eikä siihen protestikaan olisi auttanut (mitä aluksi ajattelimme)  Joensuussa oli kurakeli (taas kisapäivänä—ts. kasteltiin liikaa rataa) > näin moottorista / ilmanputsareista hukkui kuraan lähtöjen aikana tehoa. Ouluun mennessä heti ylin kilpailun johto kertoi, ettei sm-pisteitä pojat saa > ja näin myös fiilis laski kisaamisen suhteen (ei ollut riittävästi viivalla lähtijöitä > siis tuli virhe tuomareille) Myöhemmin akk hyväksyi kisan, niin että  Joonasta harmitti, kun näin kävi. Asenne olisi ollut Oulussa ihan eri > Joonas halusi "säästää" crosskartia. Hyvinkäällä käytiin todella "raskas" viikonloppu. Lähtöjä tuli paljon = oli Nez-kisa ensin. Siinä harjotukset + alkuerät + finaalit ja samana päivänä vielä SM-Crosskart harjoitukset´+ ekat alkuerät.

Nez-kisassa kaikki meni upeasti ! Auto toimi ja Joonaksen kaikki lähdöt olivat kovia. Mm. kaksi erää oli Petter Solbergin pojan Oliver.n kanssa, joka on ihan kärkikuljettaja. Oliverin auton hintaksi puhuttiin n. 75.000eur ! Huh—sitä huoltaa kaksi päätoimista mekaanikkoa, käyden aina säännöllisesti mm tuulitunnelissakin. Joonas oli ainut kuljettaja joka pysyi Oliverin kanssa suoralla tai edes samalla kierroksella. Niin ylivoimainen auto oli. Joten tämä kyllä puhuu positiivista Joonaksen ajotaidoista sekä auton tehoista. Harmillisesti alkuerissä kuitenkin Joonas jäi ensimmäiseksi "putoajaksi", jäi yhden tytön taakse > siis ei päässyt A-finaaliin kuuden parhaan joukkoon. Tyttö oli kuudes. B-finaalissa Joonas oli 4. , joten kisan 10. Silti jäi hyvä mieli, sillä auto ja kuski olivat todella hyviä raskaan päivän päätteeksi. Hyvinkään kansainvälinen NEZ-KISA OLI  TAAS HIENO KOKEMUS !     Kauden viimeinen kisa saatiin hienoon lopputulokseen:                                                          SM-crosskart Hyvinkää jatkui heti nez-kisan perään. Tuli 3 nopein aika, ja Finaalikisan 4. Honkajoen, Joensuun ja Oulun kisat olisivat voineet mennä paremmin, jotta esim SM pronssi olisi ollut saavutettavissa = tulos Joonakselle SM 4. SILTI HIENO SUORITUS, TÄSSÄ KOVATASOISESSA SARJASSA, MISSÄ ON TULEVAISUUDEN KULJETTAJAT !

Joonaksen Crosskart vaihdettiin (vaihdossa ralli-volvo 240 TL)  marraskuulla Kari Pasin perheelle, Kauhavalle. Perheessä on kolme poikaa, joten varmasti näemme crosskartin tulevan SM-sarjaan kaudella 2015 ! Kuka pojista sitten ajaa, on vielä avoinna.

SIISPÄ KAUSI 2015 ON JOONAKSELLE UUSIIN AUTOLUOKKIIN HYPPÄÄMINEN ! TÄHTÄIMESSÄ ON RALLISPRINT, JÄÄRATA,        V  1600 -SM SARJA JA AUTOCROSS. KISOJA KAUDELLA OLI 12-16 KPL.TTA,JOTEN KILOMETREJÄ TIEDOSSA !! KIITOS KAIKILLE NÄISTÄ MUISTORIKKAISTA VUOSISTA CROSSKARTIN PARISSA !!