3.osakilp.KISARAPORTTI Rallicross SM - 7.7.2018 Jurva, Botniaring

08.07.2018

KISARAPORTTI: RALLICROSS SM 3.OSAKILPAILU - JURVA BOTNIARING

3. osakilpailu käytiin Rallicross SM - sarjassa ensimmäisen kerran Jurvan Botniaring.llä. Kisaan oli ilmoittautunut yhteensä 88 kisaajaa, luokissa crosskart 125m3, autocross, src ja supercar.

Rata on "oikeasti" ratasarjan asfalttirata, mutta viime vuoden kansallisen kisan jälkeen Jurvan Ua anoi SM-arvoa radalle, eli rataan oli lisätty hiekkaosuuksia + pakollinen jokeri-kierros (lisälenkki). Rata oli kurveissa aika kalteva, joten ihan erilainen alusta kilpureille, missä on yleensä totuttu kisaamaan. Valitettavasti ei  päästy kesäkuun puolella järjestettyyn rataharjoitus-päivään, jolloin olisi saanut vähän paremmin ajotuntumaa tähän kisan uuteen kisarataan.

Perjantain vapaissa harjoituksissa (2*2 kierrosta) ajo sujui ekalla kertaa vähän katsoen millä vaihteella tultaisiin ja millainen kaltevuus - hiekkaosuudet - lisälenkki näyttää. Toinen veto oli sitten ihan ok, lisälenkki oli tehty haastavaan paikkaan: heti 2.kurvin jälkeen sisäpuolelle lähti samasta "pistosta" reitti kohti maalia + vielä oikeammalle lisälenkki. Liitoskohtaan kertyi todella paljon irtosoraa + isompia kiviä > mielenkiintoinen kisa oli luvassa tässä kohtaa.

.-----

1. alkuerä: Vain 1/3 kierrosta > keskeytys > ei ainakaan mitään "pöllähdystä savua" tullut moottorista päin.. petti jokin muu > vetoakselin pultit poikki !  Korjattiin aikas vaivattomasti, mutta seuraavan lähdön jälkeen pitää heti tarkistaa pultit. Sen verran röykkyinen / kalteva rata oli. Pisteissä sijalla 22.

2. alkuerä: LÄHTÖVOITTO ! Hienosti Joonas eteni - UPEA SUORITUS ! KOKO ALKUERIEN 9.SIJA !   Kahden ajetun lähdön jälkeen pistetilanteessa sijalla: 14. !!

HUOM ! TÄLLÄ VOITTOAJALLA, Joonas olisi ollut 1.alkuerien UPEALLA 6. SIJALLA !!

3. alkuerä: Joonaksen lähdössä: Tukiainen - Kalliokoski - Haapala - Juupajärvi - Saari. Viimeiselle kierrokselle asti Joonas oli sijalla 3., Tero johtaen ja Haapala kakkosena. Hyvää vauhtia tähän mennessä, mutta sitten viimeisellä kierroksella näki että kaikki ei ollut kunnossa.... Huh, taas oli mennyt sama vetari rikki. Onnesta pääsi maaliin asti, oli hurjassa kunnossa osa. Siis lähtönsä 4. sija. Tero voitti !  Nyt jännitettiin riittääkö pisteet semifinaaliin, eli 18 parhaan autocross-kisaajan joukkoon ?
KIITOS SAMPALLE, joka tuli auttamaan 3. alkuerän jälkeen vetarin uudelleen korjauksessa. Samalla laitettiin "lisä-ripustustukea" iskareille/ jousille, ettei enää löisi kovaa, jotta pultit ym. kestäisivät.

Jes, kolmen ajetun alkuerän jälkeen pisteet riittivät = yhteissijalla 15. SEMIFINAALIIN ns. kolmanteen takariviin. Semifinaalissa pääsi siis 18 parasta - 3 * 6 auton lähtöjä ja lähdössä kolme riviä !

----

SEMIFINAALI:

Lähdössä: Seppälä, Piira, Kalliokoski, Hieta, Juupajärvi ja Kauriinoja

Lähdössä ekaan kurviin upeasti kolmanneksi. Kierroksia semifinaalissa 5kpl, joten kestää pitää. Lähtö oli autocross-luokassa viimeninen lähtö, joten odotusaika lähtöalueella oli pitkä, autossa istuen yli 25min. Joonas valitteli kisan jälkeen, että auto vähän "pompotteli" ja tultiin siihen tulokseen että VW alusta olisi ehkä pitänyt olla vähän jäykempi soveltuen tämän tyyppiseen rataan. No, tulipa koettua tämmöinenkin.

KATSO VIDEO  > Lähdön 5.sija. KOKO KISAN 15. SIJA !!!